(0031) (0) 614672963 (mobiel en whatsapp NL) - 0036 302144419 (mobiel H) etoile.magyar@gmail.com

NATUUR EN VOGELPARADIJS

NATUUR:

Ons paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars!
Miklósi ligt midden in NATURPARK KOPPÁNYVÖLGY waar je eindeloos kunt wandelen, fietsen, vissen en paardrijden en genieten van heel veel natuurschoon en dieren die je in Nederland niet zo makkelijk tegenkomt op een wandeling.

 

VOGELS:

In Miklósi zijn o.a. holen van de Bijeneter te vinden. Deze kleurrijke vogels kun je bij ons horen: een zacht rollende pruut met zangerige toon.
Wielewalen zijn er ook veel te zien en te horen evenals de Veldleeuwerik, Putter, de Bonte en Groene Specht, Koekoek, Roodstaartje, Zwaluw en een aantal mezensoorten.
Een oude brievenbus hangt in ons bos als nestkastje voor de Mezen. Ze ‘kraakten’ de brievenbus al toen we hem nog voor de post hadden hangen… dus een tweede leven als nestkastje was een logisch vervolg. In de oude wc bij wijnberghuis Pipacs had een stel Roodstaartjes een nest in een organizer gemaakt. De Grauwe Vliegenvangers maakten het helemaal bont: boven de afwasplaats op de camping op een balk maakten zij hun nest, dus alle gasten deden een tijdje stilletjes de afwas en zagen geboeid hoe de ouders voor hun jongen aan het jagen waren en zagen ze met succes uitvliegen!
Vanaf mei is de Nachtegaal (Nachtfluiter) actief. Een onooglijk vogeltje dat ’s nachts zingt als een kanariepiet op oorlogspad. Hij zou moeiteloos elke zangwedstrijd winnen als hij tegen zijn concurrent aan het eind van ons bos zijn liefdesliederen aanheft om zijn meisje te veroveren. (Hij zingt wel in de boom tegenover mijn slaapkamer, maar wie hoort niet graag een serenade?)

VLINDERS EN CO

Bij ons zijn vele vlinders te gast vanwege de ondiepe waterplaatsen die we speciaal voor hen onderhouden en natuurlijk hebben we veel bloemen die vlinders graag bezoeken!
De prachtigste soorten , die we in Nederland vaak al niet meer tegenkomen, zijn hier nog volop aanwezig:
Konings- en Koninginnenpage, Grote Parelmoervlinder, Oranje Luzernvlinder, Gehakkelde Aurelia, Blauwe, Grote en Rode Vuurvlinder, verschillende soorten Blauwtjes en zeker het Dambordje. En verder zijn er nog vele soorten nachtvlinders en ook bepaalde mot soorten zijn de moeite waard. De Kolibrimot is een heel bijzondere! En wat dacht u van de Vuurvliegjes die eind mei/juni te zien zijn. Ze geven een sprookjesachtige sfeer aan elke mooie zomeravond, al dan niet, bij een kampvuur…

WILD

Op de camping komen damherten en reeën bij onze vijver drinken. Ook als de camping vol is komen gasten ’s morgens vroeg wel eens een hert tegen als ze vroeg naar het toilet gaan bijvoorbeeld. Hazen, konijnen, egels, vossen en dassen kom je ook overal tegen.
Natuurlijk zijn bij onze wijnberghuisjes ontmoetingen met wild het makkelijkst: we zijn daar midden in de natuur en in hun leefgebied. Het is prachtig om de herten elkaar te horen roepen vanaf de verschillende kanten van het dal.
We hebben een vogelwijzer die u mee kunt nemen op uw tochten en als u lid bent van Natuurmonumenten kunt u daar een leuk sporenboekje bestellen dat heel goed van pas komt bij ons!

 

Translate »