0036 302144419 (mobiel) - 0036 84385001 (vaste lijn) etoile.magyar@gmail.com

OVER ONS

Al een paar jaar hadden we het gevoel dat veel mensen weleens hebben: hoe kunnen we ons leven leuker maken? Dan kun je blijven zitten waar je zit, of er wat aan doen.
Op vakantie keken we altijd bij makelaars in de etalage, en zelfs zijn we in Frankrijk op een stuk grond uit geweest. Steeds was daar weer de twijfel: doe je er goed aan, hoe moet dat dan verder, eigenlijk is het toch drie keer zo duur als vorig jaar of als de makelaar zei…. Maar ja, je blijft er over dromen. Begin 2004 besloten we het eens serieus aan te pakken. Mocht het niet lukken dan konden we het voor eens en voor altijd uit ons hoofd te zetten. Frankrijk was inmiddels erg duur geworden en we gingen op zoek naar alternatieven. Zo kwamen we al snel uit in Hongarije, een prachtig groen land, waarvan Somogy (de provincie die we al snel erg aantrekkelijk vonden) erg leek op de Franse Vendee waar we al 10 jaar kwamen. We gingen in de meivakantie 1 week naar Hongarije en kwamen weer thuis met de koopakte van onze boerderij.

Het avontuur kon beginnen!

In de zomer van 2004 begon de verbouwing. Het plan was om met de vouwwagen op een camping in de buurt te gaan staan zodat we na een dag hard werken tenminste konden douchen. Er was namelijk geen badkamer of toilet in het huis, tenzij je een buitenkraantje en een poepdoos sanitair wilt noemen! Moeilijk te geloven dat hier een oude man tot zijn negentigste gewoond had….. De camping viel echter tegen en daarom besloten we op onze eigen grond te gaan kamperen. De minicamping was geboren! Douchen konden we in een leegstaand huis een dorp verderop bij vrienden van onze makelaar.

Het voordeel van een huis met alleen maar lege vertrekken is dat je alles kunt projecteren waar je het wil. In Nederland hadden we al veel op de plattegrond ingetekend, maar er is al doende toch nog wat veranderd.

Hongaarse bouwvakkers, gespecialiseerd in lemen muren, waren gelukkig snel gevonden.
En zo werd in drie maanden alles grondig gerenoveerd. Voor een uur tarief van zo’n 5 euro kan je het immers proberen… Laszlo bleek een gouden aanwinst want hij wist naast zijn vakgebied overal raad op. Bij elk probleem riep hij vrolijk : ” Ilis: NEM PROBLEMA” ofwel “Geen probleem, Ilse” (Laszlo kon mijn naam niet uitspreken 🙂 Nog steeds een gevleugelde uitdrukking bij ons!
We hebben de stijl van het huis bewaard, maar we hebben wel het comfort van onze tijd er ingebouwd.

We zijn heel blij met het resultaat.

Translate »