(0031) (0) 614672963 (mobiel en whatsapp NL) - 0036 302144419 (mobiel H) etoile.magyar@gmail.com

OVER ONS

Over ons:

Ik ben Ilse Smits en woon sinds 2004 met mijn twee kinderen in dit prachtige land. Ik heb La Petite Étoile en de wijnberghuisjes zelf opgebouwd. Toen we in Miklósi dit huis bekeken voelde ik meteen dat dit ons thuis was!
Het huis was een gevalletje “bouwval gezocht en gevonden” maar met Hongaarse bouwvakkers hadden we het in een kleine drie maanden zoals we het hebben wilden en kon ik aan de slag met héél véél schilderen! Met László, onze álles-kunner, verbouw ik nu nóg huizen en we zijn al jaren vrienden.
Ook toen ik besloot een aantal wijnberghuisjes te gaan redden, was László de dappere man die zonder stroom of leidingwater de uitdaging aanging ze op te knappen op mijn aanwijzingen en wensen.
Ook dáár was weer heel veel te schilderen en beitsen maar de huisjes zijn nu elk een paradijsje op zich geworden.

We hebben natuurlijk Hongaars geleerd om ons helemaal thuis te voelen en inmiddels hebben we veel Hongaarse vrienden ‘door dik en dun’, die meehelpen bij onze arrangementen. Zij laten onze gasten graag het echte Hongaarse dorpsleven meemaken!
De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen, maar Hongarije blijft het land waar ze groot zijn gebracht. Ook Erwin, mijn man sinds 2012, is al zijn vrije tijd in Miklósi en helpt waar hij kan.

Inmiddels heten we alweer 19 jaar onze gasten hartelijk welkom om te komen kamperen bij ons. We hebben een heerlijk appartement en drie unieke wijnberghuisjes in de verhuur. Bij een van de wijnberghuisjes hebben we onze eigen ambachtelijke wijnmakerij en wijngaard met oude Hongaarse druivenrassen. Ook deze wijngaard was ernstig verwaarloosd maar geeft nu weer zo’n 500 liter wijn per jaar die onze gasten ook graag proeven.

Over de eerste twee jaar in Hongarije heb ik een boek geschreven vol humoristische avonturen. Het is te bestellen via ons:

“La Petite Étoile, een nieuw leven in Hongarije”

 

 

 

 

Translate »